Menu Toggle

North Hobart house, Tasmania

This house realises the clients’ long-conceived ideas for a very particular design and layout.  It is located in a small ‘no through street’ in North Hobart characterised by an eclectic mix of light industrial buildings and domestic residences.

The U-shaped building hugs the boundary on three sides in order to capitalise on a 4m boundary wall on the fourth side and create a private enclave. Interior spaces are organised around the couple’s daily routine and designed to suit their furniture.

Walls fronting the internal courtyard garden are mostly glazed to allow sun into the house, while external walls are clad in zincalume metal to suit the street’s industrial feel.  A deep opening in the façade, with a finely detailed awning, forms the home’s entry and marks the building as a contemporary residence among its industrial neighbours.

 

 

North Hobart house model North Hobart House street scene