Menu Toggle

The Green House

The design brief from the Mount Stuart family who recently moved into this heritage house was for their home to be ‘engulfed by their garden’.  Our response was to design a two-storey green-house style glass extension, with a private suite contained in a floating box.

The ‘green-house’ allows clear views to the family’s expansive garden, and to Hobart and the River Derwent beyond.  The new living area can be opened to the terrace via sliding doors, while the parents’ private space hovers above.  Floors peel back slightly revealing glimpses between the upper and lower levels, and light floods through the house.

The design provides an extension fit for contemporary living that sits respectfully beside this beautifully intact circa 1900 house.

Sketch Sketch Model of existing house Model with new extension Model with new extension