Menu Toggle

Flinders Island Community Vet

Bence Mulcahy was selected to design a state-of-the-art veterinary facility on Flinders Island for the local council. 

The island’s Showground was selected as the location for the clinic due to its proximity to the island’s main roads and Whitemark township, and from a desire to support existing activities at the site, including the community shed and pony club.

The new building is informed by its agricultural context and continues the site’s tradition of simple, shed-style buildings that use a repetitive structural system. The openings are carefully placed to capture views of Mount Strzelecki

The clinic’s verandah is aligned with the community shed, to allow for a future connection between the two buildings, and offers the community a sheltered place to meet. It also provides a pet-friendly alternative to a traditional clinic reception and waiting room.  

Images by CUUB Studio

View of Community Vet from main road

 

Flinders Island Community Vet